Praktische voorwaarden

Prijs

Bij de prijzen van onze taalvakanties is het volgende inbegrepen: verblijf, maaltijden, lesmateriaal en uitstappen (tenzij anders vermeld).
Persoonlijke uitgaven tijdens de taalvakantie zijn niet inbegrepen. Voor eventuele financiële tussenkomst kan je terecht bij het ziekenfonds.
Voor kinderen tot en met 13 jaar voorzien wij een fiscaal attest van € 15,70 per dag.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website of telefonisch via 056/21 05 27.

Bij inschrijving voor een taalvakantie impliceert dit voor de ouders en de kinderen automatisch:

 • dat ze de gedragscode van de taalvakanties hebben gelezen en goedgekeurd,
 • dat ze akkoord gaan met het publiceren van foto’s van voorbije taalvakanties in de brochure, op de website en op de sociale media van Depauw Taalvakanties Binnenland vzw. Indien dit een probleem zou zijn, vragen wij om dit schriftelijk te melden bij de inschrijving.

Annuleren

Alle annulaties gebeuren schriftelijk, per post of e-mail.

 • Annulatie door Depauw Belgium:
  In geval van annulatie van een taalvakantie of taalkamp door omstandigheden die zich buiten onze wil om voordoen, stellen we je een andere taalvakantie voor. Als het voorgestelde alternatief onmogelijk is, wordt de reeds betaalde som teruggestort.
 • Annulatie door de klant:
  • Meer dan 3 weken voor vertrek: we betalen het betaalde bedrag terug, mits aftrek van € 25 administratiekosten.
  • Binnen 3 weken voor vertrek: we betalen de helft van de totale prijs terug.
  • De dag voor vertrek of de dag zelf kan er niks meer worden terugbetaald.

Verzekering

De Burgerlijke Aansprakelijkheid van elke deelnemer wordt door onze verzekering gedekt (na uitputting van de eventuele familiale verzekering).

De maximale waarborg is € 1.500.000 voor stoffelijke en lichamelijke schade, met een franchise van € 173,53 voor stoffelijke schade. Opgelet: wij zijn niet verzekerd tegen diefstal of verlies van voorwerpen. In dit geval dien je jouw verzekeringsagent te raadplegen.

Onze verzekering neemt eveneens de medische, heelkundige, farmaceutische en hospitaalkosten op zich, zelfs als de Burgerlijke Aansprakelijkheid niet ingeroepen wordt. Deze waarborg is beperkt tot € 1.239,47, na uitputting van de tussenkomst van de verzekering ‘Ziekte-Invaliditeit’.

Medische zorgen: wij beschikken over een infirmerie.

Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen die onafhankelijk zijn van onze wil.

Laatste richtlijnen

De laatste richtlijnen worden ten laatste 3 weken voor de start van de taalvakantie doorgemaild. Daar vind je alle informatie terug met het uurrooster voor vertrek en retour, de benodigdheden, de contactgegevens voor de accommodatie …