Over ons

 

Welkom op onze website!

Al sinds 1967 organiseren we taalvakanties Frans en Engels in België voor verschillende leeftijden. In ons programma voorzien we een uitgebreid aanbod taalvakanties. Elke taalvakantie is een aantrekkelijke mix van taalactiviteiten, sport en spel. Language & Fun!

Waarom kiezen voor Depauw taalvakanties Belgium?

  • 95 % tevreden klanten
  • 24u/24 professionele begeleiding
  • efficiënte taalboost gegarandeerd
  • een halve eeuw ervaring
  • uitzonderlijke verblijfscentra door ligging of comfort

 

Talenkennis blijft, ondanks alle evoluties op vlak van artificiële intelligentie, cruciaal in elke onderwijsvorm en elke beroepssector. Onze kinderen en jongeren moeten voldoende talenkennis en vaardigheden ontwikkelen om voorbereid te zijn op de uitdagingen die ze in hun schoolloopbaan, maar ook in hun latere beroepsleven, tegenkomen. Met ons breed aanbod voor jong en oud verscherpen we die kennis en vaardigheden.

Koen Depauw

Werkwijze

Groepen

Je zoon/dochter komt in een klein groepje terecht. De kinderen en jongeren delen we in volgens taalniveau. We baseren ons hiervoor op de info die jullie ons doorgeven (leeftijd, aantal uren Frans/Engels per week, niveau, …). Bij aanvang van de taalvakantie plannen we per groep een aantal kleine oefeningen waarmee we de samenstelling van de groep in kaart brengen. Indien blijkt dat je zoon/dochter meer progressie kan maken in een andere groep, doen we de nodige aanpassingen.

Begeleiding

Per niveaugroep voorzien we een taalmonitor. We kiezen steevast voor enthousiaste monitoren met uitstekende kennis van de vreemde taal én pedagogische ervaring. De taalmonitor voorziet een variatie aan taalactiviteiten. De taalmonitor begeleidt je zoon/dochter niet alleen tijdens de taalactiviteiten, maar is ook steeds aanwezig bij alle extra sport- en spelactiviteiten. Als ouder heb je bij quasi alle taalvakanties de mogelijkheid om bij aankomst en bij vertrek de taalmonitor te ontmoeten. De taalmonitor communiceert ook over de vorderingen van je zoon/dochter via het stagerapport op het einde van de taalvakantie.

De sportmonitoren verzorgen de extra activiteiten, zowel overdag als ‘s avonds. Deze zijn afhankelijk van het gekozen programma, maar zorgen steeds voor de nodige dynamiek en creëren een warme sfeer op elke taalvakantie.

De coördinator leidt het geheel in goeie banen. Je kan uiteraard de coördinator bij aankomst en bij vertrek ontmoeten. De coördinator blijft ook bereikbaar tijdens de taalvakantie.

Taal

Communicatie in de vreemde taal staat centraal tijdens onze taalvakanties. Tot 13 jaar moedigen we je zoon/dochter aan om zoveel mogelijk Frans of Engels te (durven) spreken. We voorzien gevarieerde taalactiviteiten, aangepast aan de leeftijd van je zoon/dochter. Vanaf 13 jaar verwachten we van je zoon/dochter dat ze de volledige taalvakantie Frans of Engels spreken, zowel tijdens de taal- als tijdens andere activiteiten. De taalmonitor is steeds in de buurt en helpt waar nodig. We zijn ervan overtuigd dat dit taalbad de spreekdurf en talenkennis stimuleert en vergroot.

Aangezien we bewust de klemtoon om communicatie leggen, komt grammatica minder aan bod. Indien er bij je zoon/dochter noden zijn op dat vlak, kan je dit bij de taalmonitor signaleren. In overleg bekijken we hoe we op deze noden kunnen inspelen.

Praktische inlichtingen

Voor het vertrek krijgt iedereen een dossier toegestuurd met alle praktische inlichtingen: benodigdheden, onthaal, verzekering, adressen, nuttige telefoonnummers, … Uiteraard kan je ons ook steeds bereiken via 056 21 05 27 voor alle verdere vragen.

Jongeren met fysieke beperking

De meeste accommodaties beschikken over voorzieningen voor jongeren met een fysieke beperking. We voorzien ook extra begeleiding indien gewenst. Contacteer ons om samen de meest ideale taalvakantie te kiezen in functie van de noden van je zoon/dochter.

 

Ontdek ons aanbod en kies zelf de taalvakantie die het best aansluit bij de interesses van je zoon/dochter. Laat je je liever adviseren door ons ervaren team? Contacteer ons op 056 21 05 27.

Koen Depauw en het voltallige Depauw-team