FAQ

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan via de website of telefonisch op 056 21 05 27. Bij elke taalvakantie vind je een handige button met ‘Boek nu’.

Wanneer krijg ik bevestiging van mijn inschrijving?

Onmiddellijk na jouw inschrijving ontvang je per mail een automatische bevestiging. Enkele dagen daarna ontvang je de nodige documenten per post.

Wanneer moet ik betalen?

Bij de inschrijving kan je onmiddellijk het voorschot online betalen. Enkele weken voor het vertrek ontvang je alle praktische inlichtingen en een overschrijvingsformulier om het saldo te betalen.

Wat doe je best bij een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag ? (discriminatie, pesten, misbruik, cyberpesten,...)

Contacteer dadelijk het aanspreekpunt integriteit (API), Koen Depauw op het nummer 056 21 05 27 of koen@depauwbelgium.be

Is er nog plaats voor een bepaalde taalvakantie?

Op de website vind je bij elke taalvakantie het aantal beschikbare plaatsen. Deze aantallen worden voortdurend bijgewerkt. Opgelet: deze aantallen worden pas aangepast na het verwerken van de inschrijvingen.

Wat gebeurt er als ik annuleer?

Alle annulatievoorwaarden vind je online terug bij de ‘Praktische voorwaarden’.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik samen met een vriend(in) in dezelfde groep zit of in dezelfde kamer slaap?

Wij houden zoveel mogelijk rekening met je wensen. Heb je speciale vragen, dan kan je die invullen bij ‘Opmerkingen’, onderaan de inschrijvingsfiche. Indien je vriend(in) ongeveer hetzelfde taalniveau heeft, zullen we jullie waar mogelijk in dezelfde groep indelen. Als de accommodatie beschikt over meerpersoonskamers, kunnen jullie een kamer delen. Indien het individuele kamers zijn, dan krijgen jullie waar mogelijk kamers die naast elkaar liggen.

Ben ik verplicht om voortdurend de gekozen taal te spreken?

Ja, dit is inderdaad zo voor iedereen vanaf 13 jaar. (zie gedragscode)

Zijn er zowel Nederlandstalige als Franstalige deelnemers tijdens de taalvakanties?

Ja, dit is het geval voor alle taalvakanties aan zee voor kinderen van 5 tot 13 jaar. Dit is een succesformule om zo je talenkennis nog meer te verrijken.

Als ik op het moment van de taalvakantie nog geen 13 jaar ben, kan ik mij dan toch al inschrijven voor de taalvakanties voor 13- tot 18-jarigen?

Ja, dat kan. Deze taalvakanties zijn bedoeld voor jongeren die in de loop van dat jaar 13 worden of geworden zijn. Ben je op het einde van het jaar geboren, dan kan je hier dus ook al aan deelnemen.

Mijn dochter is 14 jaar. Als ze kiest voor een taalvakantie voor 14- tot 18-jarigen, kan ze dan in een groep van 18-jarigen terechtkomen?

Nee, de groepen worden opgedeeld volgens leeftijd en taalniveau. Wij maken een eerste indeling op basis van de gegevens op de inschrijvingsfiche. De eerste dag van de taalvakantie krijgen alle deelnemers nog een kleine test om na te gaan of iedereen in de juiste groep zit en zo op het juiste niveau les krijgt.

Niet gevonden wat je zoekt? Contacteer ons dan via e-mail. We beantwoorden jouw vraag zo spoedig mogelijk. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op het nummer 056 21 05 27.