Oostduinkerke
Ruiters en amazones

 • internaat
 • 12-16 JAAR
 • Frans

Oostduinkerke
1e - 4e middelbaar

Ruiters en amazones

Ben je gek op paarden? Dan is dit Franse taalkamp echt iets voor jou! Naast de 3 uur per dag taalatelier in ‘Hoge Duin’, krijg je ook 3 x 2 uur per dag paardrijles.  Je verzorgt en voedert de dieren  en ontpopt je, onder de deskundige leiding van de monitoren van de rijschool tot een echte topruiter of amazone.  De begeleide wandelingen te paard door de duinen of naar het strand en de zee zijn onvergetelijk !

PROGRAMMA

Dit Franse taalkamp is een buitenkans voor iedereen die volgend schooljaar ook stevig in het zadel wil zitten voor het Frans.

 • 3 uur per dag taalatelier Frans door ervaren taalmonitoren
  (opgedeeld in kleine groepjes, volgens taalniveau en leeftijd)
 • 3 x 2 uur per dag kom je in contact met de wereld en de techniek van het paardrijden (verzorging, voederen, borstelen, zadelen), onder deskundige begeleiding van de ervaren monitoren van de rijschool.
 • Lasershooting
 • Total Wipeout Water games :  een superleuk spel met gigantische opblaasbare obstakels.
 • Keuzeactiviteiten :  strandnamiddag met bezoek aan Nieuwpoort of zwemmen in Sunparks
 • Toffe avondactiviteiten met o.a. fuif, film,…
 • Voertaal Frans

Tijdens de pauzes, maaltijden, sport- en spelactiviteiten komen ze spontaan in contact met Franstalige vrienden die Nederlands komen leren.

Voor de verplaatsingen vragen wij een fiets mee te brengen. Indien niet mogelijk, kan er plaatse een fiets gehuurd worden aan € 20 voor de hele week.

ACCOMMODATIE

De ‘Manège Ter Duinen’ ligt in Oostduinkerke op 50 m van de duinen en ongeveer 20 minuten van het strand.  Deze manège is al bijna 50 jaar gekend voor haar familiaal en professioneel karakter.  De manager zorgt er persoonlijk voor dat de juiste ruiter het juiste paard meekrijgt.  Hier zijn zowel beginners als gevorderden welkom.

Ook hier overnachten we in het gezellige vakantiehuis ‘Hoge Duin’, gelegen op een boogscheut van het strand,  in moderne ruime 6-persoonskamers, elk met eigen badkamer en voorzien van alle comfort.

Fiscaal attest ter waarde van € 13,70 per dag voor deelnemers tot en met 13 jaar.

OVERZICHTSLIJSTEN TAALVAKANTIES

Overzicht zomervakantie Frans

Overzicht zomervakantie Engels

Overzicht krokus-paas-herfstvakantie

Overzicht externaat te Kortrijk

 

Beschikbaarheid

Meer informatie

"We staan garant voor een persoonlijke aanpak. Tijdens de taalvakanties zijn wij daarom 24/24 bereikbaar."

Koen Depauw